Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η έκθεση της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης 2023-2024

  • Αρχική
  • Η έκθεση της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης 2023-2024

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζουν στο κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου την έκθεση «Κλείσε την πόρταααα!!!!», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης 2023 -2024 της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

 

«Ποιος είμαι»; «Ποια είμαι»; «Πώς βλέπω το δωμάτιο μου»; «Πώς παρουσιάζω τον εαυτό μου»; «Ποιες είναι οι λέξεις των εφήβων»; Αυτές είναι κάποιες από τις μαθητικές δημιουργίες που προέκυψαν από τις συζητήσεις, τις δράσεις και την ανάγνωση των τριών επιλεγμένων για τη φετινή λέσχη βιβλίων: Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της, της Άλκης Ζέη, το Αλφαβητάρι της εφηβείας, της Μάγιας Δεληβοριά και το Αν έρθεις σαν τον άνεμο, της Τζάκλιν Γούντσον.


 
Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2024, οι 24 μαθητές και μαθήτριες, από το 51ο Γυμνάσιο Αθήνας, από το 66ο Γυμνάσιο Αθήνας και από το 54ο Γυμνάσιο Αθήνας, που συμμετείχαν στην Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης παρουσίασαν τη δουλειά τους, τα βιβλία που διάβασαν, τις δράσεις στις οποίες έλαβαν μέρος και τα έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στο τέλος, ξενάγησαν γονείς, συγγενείς και φίλους στην έκθεση.


 
Συντονιστής της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης εκ μέρους της Βιβλιοθήκης της Βουλής είναι ο Αντώνης Καζάκος. Στην Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης 2023-2024, η εκπαιδευτικός θεάτρου του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Φλώρα Σπύρου, συνεργάστηκε στις βιωματικές δράσεις του προγράμματος και η μουσειολόγος και Διευθύντρια Υπηρεσιών του Ιδρύματος της Βουλής Άννα Ενεπεκίδου οργάνωσε και επιμελήθηκε την έκθεση.
 

 
Είσοδος ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Βιβλιοθήκη της Βουλής, 1ος όροφος Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο - Λένορμαν 218
Ημερομηνίες:

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00-18:00
Σάββατο: 10:00-14:00
Κυριακή: Κλειστά