Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Aidez le peuple grec: Η αντιδικτατορική συλλογή της οικογένειας Meynaud

  • Αρχική
  • Aidez le peuple grec: Η αντιδικτατορική συλλογή της οικογένειας Meynaud

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση Aidez le peuple grec: Η αντιδικτατορική συλλογή της οικογένειας Meynaud.

 

Η οικογένεια Meynaud κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών ανέπτυξε έντονη δράση για την ενίσχυση του αντιδικτατορικού αγώνα, την αρωγή στους πολιτικούς κρατουμένους και την ευρύτερη κινητοποίηση της κοινής γνώμης με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο που απλωνόταν από την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ ως την Αυστραλία, η Ελένη Meynaud-Ζωγράφου λειτούργησε ως σημαντικός άξονας αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της Επταετίας. 

 

Η έκθεση παρουσιάζει ένα σημαντικό τμήμα της αρχειακής συλλογή της οικογένειας Meynaud, με στόχο την ανάδειξη της δυναμικής αυτής της συλλογικής προσπάθειας και τον εμπλουτισμό της γνώσης μας γύρω από μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από επιστολές, έγγραφα, περιοδικά, φυλλάδια, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες και αφίσες αντιδικτατορικών εκδηλώσεων, υπογραμμίζεται το εναργές ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα. Αναδεικνύεται έτσι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα οπτική της κινητοποίησης ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών, όπως αυτή προσεγγίζεται μέσα από μία ιδιωτική ‒αλλά ιδιαίτερα πλούσια‒ συλλογή. 

 

Χώρος εκθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
 
Αμαλίας 22 -24 (είσοδος από οδό Σουρή)
 
Διάρκεια έκθεσης: Απρίλιος  - 27 Ιουνίου 2019
 
Ώρες λειτουργίας:
 
Καθημερινά 11.00- 20.00, Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Κατάλογος Έκθεσης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Εκθεσιακός χώρος της Βουλής των Ελλήνων
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00-20:00
Σάββατο - Κυριακή: 10:00-15:00

Στην ίδια κατηγορία