Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Μεταφορά έκθεσης «Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη», Αμαλιάδα

  • Αρχική
  • Μεταφορά έκθεσης «Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη», Αμαλιάδα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και τον Δήμο Ήλιδας παρουσιάζουν στην Αμαλιάδα την έκθεση «Τό θέμα εἶναι  τ ώ ρ α  τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη», η οποία συνεχίζει το ταξίδι της μετά την παρουσίασή της στην πόλη των Χανίων.
 
   

 
Έντεκα ενότητες, καθεμία από τις οποίες αντιστοιχεί σε μία ποιητική συλλογή, χτίζουν την αφήγηση του βίου και του έργου του Μανόλη Αναγνωστάκη και επιχειρούν να αναδείξουν το αποτύπωμά του, πρωτίστως στο πεδίο της ποίησης και του πολιτισμού· συνάμα όμως και σε εκείνο της πολιτικής συμμετοχής και της κοινωνικής παρουσίας.

 

 

  
 
Ποιήματα, άρθρα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και άλλα τεκμήρια σε ψηφιακή μορφή, τα οποία προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του ποιητή –όπως το ταξινόμησε ο γιος του, ο Ανέστης– αλλά και από τις συλλογές του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Μπενάκη, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και του Αρχείου της ΕΡΤ, μας ταξιδεύουν στους σταθμούς της προσωπικής και συλλογικής πορείας του Μανόλη Αναγνωστάκη, όπως αυτή διαμορφώθηκε δυναμικά μέσα στις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πνευματικές συγκρούσεις των χρόνων 1940-1974, καθώς και στη μεταπολιτευτική περίοδο.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
 
Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30-13.30 και 19:00 – 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας
Ημερομηνίες:

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:30-13:30, 19:00-21:00
Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

Στην ίδια κατηγορία