Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» στον εκθεσιακό χώρο του «Κτηρίου Σπέντζα» στα Φιλιατρά.

  • Αρχική
  • Η έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» στον εκθεσιακό χώρο του «Κτηρίου Σπέντζα» στα Φιλιατρά.

Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στα Φιλιατρά Μεσσηνίας τα εγκαίνια της έκθεσης «Βουλή των Ελλήνων – Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», που έχει οργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η έκθεση φιλοξενείται στο «Κτήριο Σπέντζα» στα Φιλιατρά, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας και την Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821-2021» 


Την έκθεση εγκαινίασαν ο βουλευτής Μεσσηνίας κύριος Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κυρίου Κωνσταντίνου Τασούλα, ο βουλευτής Μεσσηνίας κύριος Περικλής Μαντάς και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κύριος Γεώργιος Λεβεντάκης. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας και πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα, Τριφυλία 1821-2021» κύριος Νικόλαος Φρούσος, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας κύριοι Δημήτριος Στριμπάκος, Αντώνιος Βλάχος, Γεώργιος Ασημακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας κύριος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας κύριος Κωνσταντίνος Κόλλιας, η πρόεδρος του «Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών» κυρία Βιβή Παντελάκη, καθώς και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης και πολλοί άλλοι επισκέπτες. Τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε η κυρία Φωτεινή Στυλιανού, Α΄ Προϊσταμένη της Κοινωφελoύς Δημοτικής Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος του Δήμου Τριφυλίας. 


Η κυρία Στυλιανού στην εισαγωγική ομιλία της αναφέρθηκε στους στόχους της έκθεσης, τόνισε τη σημασία της γνωστοποίησής της στο κοινό -και ιδίως τα σχολεία της περιοχής- και απηύθυνε ευχαριστίες προς το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα.


Ο κύριος Λεβεντάκης ευχαρίστησε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εστίασε στις προσπάθειες του Δήμου Τριφυλίας για την προαγωγή του πολιτισμού και την τόνωση της πολιτιστικής ζωής της πόλης.


Ο κύριος Λαμπρόπουλος στον χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία που έχει για τα Φιλιατρά η παρουσία της έκθεσης, διατυπώνοντας την ευχή να την επισκεφθούν όλα τα σχολεία του Νομού. Αναφέρθηκε στις περιόδους διχασμού και ομοψυχίας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τονίζοντας την αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος και θέτοντας ως προϋποθέσεις διαφύλαξής του τη φιλοπατρία, την ομόνοια, τη λαϊκή συμμετοχή, τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και το έργο των βουλευτών.


   Ο κύριος Μαντάς αναφέρθηκε στον ρόλο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ως προς τη μετάδοση της ιστορίας και του έργου της Βουλής των Ελλήνων και την κοινοποίηση των δημοκρατικών αξιών στους πολίτες και ανέδειξε τη σημασία επέκτασης παρόμοιων δράσεων σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας. 


Εκ μέρους του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, ο επιστημονικός επιμελητής της έκθεσης, κύριος Γιώργος Σταθακόπουλος, παρουσίασε το εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό έργο του Ιδρύματος και ανέπτυξε τις θεματικές της έκθεσης, σε συνάρτηση με τη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία.
Μετά την τελετή των εγκαινίων, το πρόγραμμα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με ξεναγήσεις των προσκεκλημένων κατά ομάδες στον χώρο της έκθεσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Πληροφορίες : Στυλιανού Φωτεινή
Τηλ. 2761360025 /6942778793

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών Δήμου Τριφυλίας
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00-13:00
Σάββατο - Κυριακή: 11:00-13:00, 17:00-20:00

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

Στην ίδια κατηγορία