Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση «Μίκης Θεοδωράκης: Συνθέτης - Πολιτικός - Στοχαστής»

  • Αρχική
  • Έκθεση «Μίκης Θεοδωράκης: Συνθέτης - Πολιτικός - Στοχαστής»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει στον εκθεσιακό του χώρο έκθεση αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη, πολιτικό και στοχαστή Μίκη Θεοδωράκη.


Στην έκθεση παρουσιάζεται το μουσικό έργο, η πολιτική δράση και παρουσία του, αλλά και η πλευρά του στοχαστή Θεοδωράκη, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παρτιτούρες, χειρόγραφα, εκδόσεις, δίσκους, προγράμματα συναυλιών και παραστάσεων, καθώς και ηχητικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα. Στο πλαίσιο της έκθεσης κυκλοφορεί συνοδευτικός κατάλογος, όπου εκτός από το υλικό της έκθεσης περιλαμβάνονται και κείμενα που παρουσιάζουν και αναλύουν την πολύπλευρη προσωπικότητά του με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση του ανθρώπου που έδωσε έκφραση σε όλους τους Έλληνες με τον πολιτικό του λόγο και την ελληνικότητα και οικουμενικότητα της μουσικής του.


Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη», το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», την ΕΡΤ και το Μουσείο-Αρχείο ΕΡΤ, την Ε.Ρ.Α, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τη Βουλή Τηλεόραση, το Μουσείο Μπενάκη, το Θεατρικό Μουσείο, το Αρχείο Μεγαλοκονόμου και από ιδιωτικές συλλογές.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009 και ώρα 19.30 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σεπτέμβριο του 2009.


    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής Βουλή-Τηλεόραση θα προβάλλει συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές καταγραφές του μουσικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Εκθεσιακός Χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων
Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα  
Τηλέφωνο: 210 3709081
E-mail: foundation@parliament.gr
http://foundation.parliament.gr

Ώρες λειτουργίας : καθημερινά 09:00 – 20:00
                Σάββατο 09:00 – 17:00
                Κυριακή 09:00 – 15:00
Είσοδος στην έκθεση ελεύθερη

 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Εκθεσιακός Χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα αντί Βασιλίσσης Σοφίας 11 - είσοδος από οδό Σέκερη
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-20:00
Σάββατο: 9:00-17:00
Κυριακή: 9:00-15:00

Στην ίδια κατηγορία