Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Από το γερμανικό φιλελληνισμό στις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας», Goethe-Institut Αθήνας

  • Αρχική
  • «Από το γερμανικό φιλελληνισμό στις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας», Goethe-Institut Αθήνας

Συμπόσιο με τίτλο «Ορόσημα των ελληνο-γερμανικών σχέσεων» δοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στις 16 και 17 Απριλίου 2010, στο Goethe-Institut της Αθήνας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Γερμανία μίλησαν για τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις από την περίοδο πριν την ελληνική Επανάσταση, τα χρόνια του Διαφωτισμού, την εποχή του Όθωνα, τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα τονίζοντας την άρρηκτη και πολύχρονη σχέση των δύο λαών. Το διήμερο συμπόσιο έκλεισαν οι καταληκτήριες ομιλίες των δύο πρέσβεων, κ.κ. Κριεκούκη και Schultheiss.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου το Ίδρυμα της Βουλής διοργάνωσε έκθεση με τίτλο «Από το γερμανικό φιλελληνισμό στις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας», με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βιβλία και έγγραφα που θα αναφέρονται στις αντίστοιχες περιόδους με τις ενότητες του Συμποσίου και θα αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Φουαγιέ του Goethe-Institut, και διήρκεσε από τις 16 έως και τις 29 Απριλίου 2010 και ήταν ελεύθερη για το κοινό.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Goethe-Institut της Αθήνας, Ομήρου 14-16
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία