Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εργαστήρι Δημοκρατίας

Εργαστήρι Δημοκρατίας

Το Εργαστήρι Δημοκρατίας είναι ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ Δημοτικού, των σχολείων της Αττικής.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου του πολίτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.
 
Ο στόχος αυτός εξυπηρετείται μέσω της συμμετοχής των μαθητών σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που οδηγούν στην ελκυστική και ενεργητική προσέγγιση των παρουσιαζόμενων θεμάτων.
 
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με σύντομη επίσκεψη των μαθητών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ή ολιγόλεπτη παρακολούθηση της συνεδρίασης από τα θεωρεία της αίθουσας.
 
Περίπου 2.500 μαθητές παρακολουθούν κάθε χρόνο το Εργαστήρι Δημοκρατίας.
 
Κάθε Τρίτη, οργανώνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μικρό Εργαστήρι Δημοκρατίας για μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων της Αττικής.
 
Για συμμετοχή στα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα επικοινωνήστε τηλεφωνικά  με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (210. 367 3198 και 210.367 3112).
 
Σημειώνεται ότι, λόγω του συμμετοχικού χαρακτήρα του προγράμματος, σε κάθε παρουσίαση μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι 25 μαθητές.
 

Εργαστήρι Δημοκρατίας (video παρουσίασης)