Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των Εκπαιδευτικών

  • Αρχική
  • Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των Εκπαιδευτικών

Το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των Εκπαιδευτικών» (Κ.Ε.Δ.Ε) σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017.

 

Πρόκειται για ένα πενθήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο.

 

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών γύρω από θέματα παιδείας της δημοκρατίας, ιστορίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η γνωριμία των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, που ενδιαφέρεται για την προαγωγή της παιδείας της δημοκρατίας στο σχολείο,  για την καλλιέργεια και τη διάδοση των αρχών και των αξιών της δημοκρατίας και για τη δημοκρατική ευαισθητοποίηση των μαθητών του.

 

Έμφαση δίνεται στη σύνδεση των συζητούμενων θεμάτων με την καθημερινή σχολική ζωή και την εκπαιδευτική πραγματικότητα, στην ενεργητική και συνεργατική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και στον γενικότερα διαλογικό του χαρακτήρα.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των Εκπαιδευτικών

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των…

Κ.Ε.Δ.Ε. 2017

Κ.Ε.Δ.Ε. 2018

Κύρια κατηγορία προγράμματος:

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των Εκπαιδευτικών