Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βουλή των Ελλήνων - Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών, Στοκχόλμη

  • Αρχική
  • Βουλή των Ελλήνων - Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών, Στοκχόλμη

Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Βουλή των Ελλήνων: οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» στη Στοκχόλμη. Η μεταφορά και η εγκατάσταση αυτής της νέας εκδοχής της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη και το Ίδρυμα «Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης», το οποίο και προσέφερε την αίθουσα εκδηλώσεών του ως χώρο φιλοξενίας της έκθεσης.


Την έκθεση εγκαινίασαν η αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κυρία Σοφία Σακοράφα, ως εκπρόσωπος του προέδρου του Σώματος κυρίου Κωνσταντίνου Τασούλα, μαζί με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνοσουηδικής Φιλίας του Σουηδικού Κοινοβουλίου, κύριο Lars Mejern Larsson και την ομογενή βουλευτή και μέλος της Ομάδας Ελληνοσουηδικής Φιλίας, κυρία Vasiliki Tsouplaki. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρέσβυς της Ελλάδας στη Σουηδία, κύριος Ανδρέας Φρυγανάς, ο πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία, κύριος Σώτος Α. Λιασίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κύριος Κλεόπας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης», κύριος Απόστολος Παπακώστας, το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας και πλήθος Ελλήνων και Σουηδών πολιτών.


Είχε προηγηθεί η επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο κτίριο του Σουηδικού Κοινοβουλίου και η συμμετοχή της στην τιμητική εκδήλωση που οργανώθηκε από το τελευταίο για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και την προσφορά των Σουηδών Φιλελλήνων σε αυτήν. Η εορταστική ημέρα έκλεισε με συναυλία που οργάνωσαν η ελληνική πρεσβεία και το Ίδρυμα «Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης».


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων ευχαριστεί θερμά τον αξιότιμο πρέσβυ, κύριο Ανδρέα Φρυγανά, την κυρία Δέσποινα Πούλου, πληρεξούσια υπουργό Β' και συντονίστρια στην Πρεσβεία για τον Eορτασμό της Επετείου των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τον κύριο Χρήστο Σαβλάκη, καθώς και όλο το προσωπικό της Πρεσβείας. Επίσης, απευθύνει τις ειλικρινείς  ευχαριστίες του στον κύριο Απόστολο Παπακώστα, πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης», καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του. Το ενδιαφέρον, η προθυμία, και η αποτελεσματικότητά τους κατέστησαν πολύτιμη τη συμβολή τους στην παρουσίαση της έκθεσής μας στη Στοκχόλμη και αποτελούν παρακαταθήκη για πολλές γόνιμες συνεργασίες στο μέλλον.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Ελληνική Πολιτιστική Στέγη - Στοκχόλμη
Ημερομηνίες:

-

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

Στην ίδια κατηγορία