Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Εγκαίνια έκθεσης: "Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22" στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης

  • Αρχική
  • Εγκαίνια έκθεσης: "Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22" στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης

Την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκαν στο Καστελλόριζο τα εγκαίνια της έκθεσης «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» που έχει οργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η έκθεση φιλοξενείται στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο δράσεων του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου "Πέρα από τα Σύνορα" (21-28 Αυγούστου 2022), το οποίο οργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κυρία Ελένη Δουνδουλάκη –ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού-, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Απόδημου Ελληνισμού και Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, κυρία Ευανθία Παπαδάτου, ο δήμαρχος Μεγίστης κύριος Γεώργιος Σαμψάκος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κύριος Ευστράτιος Αμύγδαλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών κύριος Παναγιώτης Πουλάκος κ.ά. Τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε η ιστορικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, κυρία Ειρήνη Σαρίογλου.

 

Η κυρία Σαρίογλου στην εισαγωγική ομιλία της τόνισε τη βαρύτητα του συμβολισμού που έχει το επετειακό έτος 2022, η οποία οδήγησε και στην επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης, προκειμένου να πλαισιώσει το φετινό Φεστιβάλ και ευχαρίστησε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για την ανταπόκρισή του.

 

Εκ μέρους του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, η μουσειολόγος κυρία Καλλιόπη Τζωρτζάτου, αναφέρθηκε στο επιστημονικό και πολιτιστικό έργο του Ιδρύματος, όπως αυτό υλοποιείται μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τις εκδόσεις και την οργάνωση εκθέσεων και επισήμανε την άριστη συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής, του Δήμου Μεγίστης και του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών. Στη συνέχεια, παρουσίασε το υλικό και την πλούσια έως τώρα διαδρομή της έκθεσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ανέπτυξε τους θεματικούς άξονές της, όπως αυτοί διαρθρώνονται στις επιμέρους ενότητές της. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξεναγήσεις των ελλήνων και ξένων επισκεπτών στην έκθεση.

 

Μετά την εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσημη τελετή έναρξης του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Μεγίστης, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νοκιμαντέρ Καστελλορίζου

 

Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22

Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μεγίστης

Καστελλόριζο, Πλατεία “Χωράφια”

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Μεγίστης, Καστελλόριζο
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Κυριακή: 18:00-20:00

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

Στην ίδια κατηγορία