Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εγκαίνια της έκθεσης «Βουλή των Ελλήνων – Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» στην Ιτέα

  • Αρχική
  • Εγκαίνια της έκθεσης «Βουλή των Ελλήνων – Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» στην Ιτέα

Εκθεσιακό χώρος

 

Το Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στην Ιτέα τα εγκαίνια της έκθεσης «Βουλή των Ελλήνων – Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών». Η έκθεση φιλοξενείται στο Κυριακοπούλειο - Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας, στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου και του Δικτύου Δελφών για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και θα διαρκέσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας, Γεώργιος Τσατσαρώνης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, Αμαλία Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δρ. Ευάγγελος Φιλόπουλος κ.ά. Τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε ο πρόεδρος του Δικτύου Δελφών, Νικόλαος Κατσικούλης. Οι ομιλίες έλαβαν χώρα στην παρακείμενη του Κυριακοπούλειου - Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Πλατεία Ηρώων. 


Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μπούγας εστίασε στους σημαντικούς σταθμούς της ιστορικής εξέλιξης του κοινοβουλευτικού και συνταγματικού βίου στην Ελλάδα, τοποθετώντας τις απαρχές τους ήδη στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Εξήρε την σημασία της λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στις μέρες μας, ενώ παράλληλα, ανέδειξε την αξία των εκπαιδευτικών επισκέψεων στο κτίριο της Βουλής. Στην ομιλία του, ο κ. Ταγκαλής παρουσίασε τις ποικίλες δράσεις του Δήμου Δελφών στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών και επιβεβαίωσε την πρόθεση συντονισμού με τους τοπικούς φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την οργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων στην έκθεση. 
Εκ μέρους του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, ο επιστημονικός επιμελητής της έκθεσης, Γιώργος Σταθακόπουλος, αφού παρουσίασε εν συντομία το εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό έργο του Ιδρύματος, μίλησε για τις θεματικές, τη διάρθρωση και τα τεκμήρια της έκθεσης.


Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μουσική εκδήλωση που περιλάμβανε τη ζωντανή εκτέλεση κομματιών έντεχνης και κλασικής μουσικής και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη και ξενάγηση των επισήμων προσκεκλημένων στον χώρο της έκθεσης.
 

 

 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Ημερομηνίες:

Στην ίδια κατηγορία