Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας», στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον

  • Αρχική
  • «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας», στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον

Έκθεση με τίτλο «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας», η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον.

 

Το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που πρόκειται να εκτεθεί αποτελεί μέρος της έκθεσης με θέμα «Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά», που διοργάνωσε και παρουσίασε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στον εκθεσιακό του χώρο από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2007. Το φωτογραφικό υλικό προήλθε από τα Αρχεία του θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου και των θεάτρων Fenice της Βενετίας και Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρου Σ. Ωνάση, τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και από ιδιωτικές συλλογές.

 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η σοπράνο Elizabeth Stevens με τη συνοδεία της πιανίστα Danielle DeSwert θα ερμηνεύσει επιλεγμένες άριες από το ρεπερτόριο της Μαρίας Κάλλας, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει προβολή ταινιών για τη ζωή και το έργο της μεγάλης καλλιτέχνιδας στους χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

 

Τη Βουλή των Ελλήνων και το Ίδρυμά της για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Καθηγητής κ. Ευάγγελος Χρυσός, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του, πρώην Πρύτανης κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος της Επιτροπής του Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων».

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Ουάσινγκτον
Ημερομηνίες:

Στην ίδια κατηγορία