Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και τη Σκιάθο

  • Αρχική
  • Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και τη Σκιάθο

To Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζουν την έκθεση «Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και τη Σκιάθο» στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο.

 

Επιλογή φωτογραφιών από την έκθεση με τίτλο «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22», που διοργάνωσε και παρουσίασε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στον εκθεσιακό του χώρο τον Οκτώβριο του 2006, συμπληρώνεται με πολύτιμο φωτογραφικό υλικό από το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου και ιδιωτικές συλλογές. Στη νέα αυτή έκθεση καταγράφεται και αποτυπώνεται μέσα από φωτογραφίες, έγγραφα και χάρτες η διπλή εμπειρία της υποδοχής των προσφύγων του 1922, από τη μια στην Αττική και από την άλλη στη Σκιάθο.   

 

Ξεκινώντας από το ιστορικό-πολιτικό πλαίσιο της εποχής, η έκθεση ξεναγεί τους επισκέπτες στις πρώτες δύσκολες μέρες της νέας ζωής των προσφύγων, στην καινούρια καθημερινότητά τους και στην προσπάθεια για αποκατάσταση και ένταξή τους. Οι φωτογραφικές μαρτυρίες ανασυνθέτουν την εικόνα της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε στις δύο περιοχές με την άφιξη των προσφύγων και φωτίζουν προσωπικές ιστορίες προσφυγιάς.

 

Διάρκεια έκθεσης: Κυριακή 6 Μαΐου (εγκαίνια) -Δευτέρα  29 Οκτωβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: 9:00-20:00 καθημερινά 

Πληροφορίες:  2427022012, 6938246755

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-20:00
Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

Στην ίδια κατηγορία