Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

  • Αρχική
  • Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008, στις 8μ.μ. εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων η έκθεση «Μαρία Κάλλας, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ». Η έκθεση αυτή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και τη Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων.
Η έκθεση οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτους Μαρία Κάλλας (με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο της διεθνούς φήμης ελληνίδας λυρικής τραγουδίστριας). Επιχειρεί μέσα από φωτογραφίες από τους ρόλους της να σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας και να αναδείξει τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή περίοδο της σταδιοδρομίας της. Η φωτογραφική αυτή αναδρομή υποστηρίζεται επίσης από οπτικοακουστικό υλικό (DVD με μονταρισμένα αρχεία με μουσικά αποσπάσματα και σκηνές από τη ζωή της Κάλλας), καθώς και από ορισμένα έργα σύγχρονης γλυπτικής εμπνευσμένα από την καλλιτέχνιδα.
Το φωτογραφικό υλικό προήλθε από τα αρχεία του θεάτρου Σκάλας του Μιλάνου και των θεάτρων της Βενετίας και της Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων καθώς και από ιδιωτικές συλλογές.
Την έκθεση θα εγκαινιάσουν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Νίκος Στεφάνου και ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός.

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
Ημερομηνίες:

Στην ίδια κατηγορία