Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών

  • Αρχική
  • Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση Βουλή των Ελλήνων. Οι  σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914, από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, από τη μεταπολίτευση του 1974 έως τις μέρες μας.


 
   


Προεκλογικοί αγώνες και συγκεντρώσεις, η δημόσια εικόνα του βουλευτή, σημαντικές συνεδριάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, η λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζωντανεύουν μέσα από φωτογραφίες και εικαστικά έργα, χειρόγραφα και έντυπα, αφίσες και φυλλάδια υποψηφίων, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων, σχεδιαγράμματα και χάρτες, αποσπάσματα από επίκαιρα και κινηματογραφικές ταινίες, βίντεο και διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές.

 ​​​​​​​

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Spot Έκθεσης
 
Λόγω Τέχνης 11-1-20, Μια Έκθεση - 200 Χρόνια Κοινοβουλευτισμού
 
Τα πρώτα Συντάγματα
 
Α' Εθνοσυνέλευση

 

Ξεναγήσεις στην έκθεση Βουλή των Ελλήνων. Σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών
 
Η έκθεση Βουλή των Ελλήνων. Σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών, που έχει οργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, είναι ανοιχτή και πάλι για τους επισκέπτες της, Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 16:00 και Σάββατο 10:00 – 15:00, στον εκθεσιακό χώρο Σέκερη 1Β στην Αθήνα.
 
Παράλληλα, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 13:00, θα προσφέρονται ξεναγήσεις διάρκειας περίπου 45 λεπτών σε όσους επισκέπτες επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210 373 5253. Η επίσκεψη και η ξενάγηση στην έκθεση είναι δωρεάν.
 
Κατά την επίσκεψη και την ξενάγηση, θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας: χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, με ανώτατο αριθμό επισκεπτών ανά ομάδα, τα επτά άτομα.
 
------------------
Εικονική περιήγηση στην έκθεση
 
Στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων που έχει αναλάβει το Ίδρυμα της Βουλής για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης, προσφέρει και τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην έκθεση Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών.
 
Η έκθεση αναπτύσσει την ιστορική εξέλιξη, τον τρόπο λειτουργίας και το έργο του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας. Επιπροσθέτως, στην εικονική περιήγηση της έκθεσης, ο επισκέπτης μπορεί να εντοπίσει πέντε σημεία συνδέσμων βίντεο, με τίτλο Το Βουλευτικό της Επανάστασης, που παρέχουν επιπλέον στοιχεία για την αναγωγή των απαρχών του ελληνικού Κοινοβουλευτισμού στην ίδια την Επανάσταση του 1821. Στη φυσική της εκδοχή, η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως τον Σεπτέμβριο του 2021 στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής στην Αθήνα (Σέκερη 1Β).

​​​​​​​
Πατήστε εδώ για να περιηγηθείτε στην έκθεση

------------------

Για την ασφάλεια όλων, ο εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4206/Β/12-9-2021, για την είσοδό σας στον εκθεσιακό χώρο παρακαλείστε να επιδείξετε ένα από τα εξής έγγραφα, μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας:
• Πιστοποιητικό εμβολιασμού
• Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση
• Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού rapid test 48 ωρών

 

Η παραπάνω υποχρέωση περιλαμβάνει ανηλίκους από 12 ετών και άνω.
Οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από την οδό Σέκερη)
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη - Παρασκευή: 9:00-16:00
Σάββατο: 10:00-15:00
Κυριακή: Κλειστά

Στην ίδια κατηγορία