Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στην Κέρκυρα

  • Αρχική
  • Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Κερκυραίων την Τρίτη 21 Μαΐου για την 144η επέτειο της Ένωσης  της Επτανήσου με την Ελλάδα, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει με δύο εκδηλώσεις, μια έκθεση και μια παρουσίαση βιβλίου.
Η έκθεση «Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά-Μια φωτογραφική αναδρομή», που θα φιλοξενείται από τις 21 Μαΐου και για ένα μήνα στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας (μιας πόλης με μακρά παράδοση στη μουσική και το τραγούδι), γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων και την 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και θα εγκαινιαστεί στις 18.30 από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτριο Σιούφα.  Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Βουλής θα βραβεύσει τον Κερκυραίο Διονύση Γραμμένο, που πήρε το πρώτο βραβείο σολίστ στον 14ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών της Eurovision.
Η έκθεση, που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτους Μαρία Κάλλας (με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο της διεθνούς φήμης Ελληνίδας λυρικής τραγουδίστριας), επιχειρεί μέσα από φωτογραφίες να σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας και να αναδείξει τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή περίοδο της σταδιοδρομίας της. Η φωτογραφική αυτή αναδρομή εμπλουτίζεται με οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έργα σύγχρονης γλυπτικής με θέμα την καλλιτέχνιδα από τη γνωστή γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη. Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προήλθε από τα αρχεία του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου καθώς και των θεάτρων της Βενετίας και της Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων καθώς και ιδιωτικές συλλογές.

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία