Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμμετοχή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου «Livre Paris 2019» με την έκθεση φωτογραφίας Δρόμοι Επιβίωσης

  • Αρχική
  • Συμμετοχή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου «Livre Paris 2019» με την έκθεση φωτογραφίας Δρόμοι Επιβίωσης

Με την έκθεση φωτογραφίας Δρόμοι Επιβίωσης, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων έδωσε το παρών στη Διεθνή Έκθεση «Livre Paris 2019», μια γιορτή του βιβλίου με παγκόσμια ακτινοβολία, που διεξήχθη από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2019, στο Parc des Expositions στο Παρίσι. Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η ελληνική παρουσία με το κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του ελληνικού εκδοτικού οίκου του Παρισιού «Δεσμός».

Η έκθεση Δρόμοι Επιβίωσης, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, περιλαμβάνει συγκλονιστικές μαρτυρίες καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που κατέγραψαν με την ευαίσθητη ματιά τους το δράμα των προσφύγων στους δρόμους της επιβίωσης, μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες. Στους επισκέπτες διανεμήθηκαν δωρεάν ξενόγλωσσοι κατάλογοι της έκθεσης.

Παράλληλα, διοργανώθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον γερμανογαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE με τίτλο «La crise des migrants: fracture à l’Εurope?» / «Η μεταναστευτική κρίση: ρήγμα για την Ευρώπη;». Στη συζήτηση, που συντόνισε η Γαλλίδα δημοσιογράφος Nora Hamadi, συμμετείχαν οι Χρήστος Χρυσόπουλος (εκδόσεις Actes Sud), Antoine Arjakovsky (εκδόσεις Salvador), Hassiba Hadj Sahraoui (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) και Isabelle Jeguzo (επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Παρίσι).

 

Χώρος: «Livre Paris 2019», Parc des Expositions, Porte de Versailles

Διάρκεια: 15 έως 18 Μαρτίου 2019

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

 

 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Χώρος: «Livre Paris 2019», Parc des Expositions, Porte de Versailles
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία