Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Επιλεγμένες φωτογραφίες από την έκθεση "Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ΄22" στις εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

  • Αρχική
  • Επιλεγμένες φωτογραφίες από την έκθεση "Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ΄22" στις εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει με επιλεγμένες φωτογραφίες από την έκθεση με τίτλο «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» στον κύκλο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο «Κι απ’ το θάνατο ακόμα πιο πικρή είσαι προσφυγιά».

 

Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στους χώρους του πρώην Ιδρύματος Γουλανδρή – Χορν στην Πλάκα  από τις 28 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2008. Η έκθεση μάς ξεναγεί στις πρώτες μέρες της νέας ζωής των προσφύγων, στην καθημερινότητά τους και στις προσπάθειες του ελληνικού κράτους και άλλων φορέων για την αποκατάστασή τους. Επίσης, παρουσιάζεται η «μεταμόρφωση» της Αττικής με τη δημιουργία νέων συνοικισμών, που πρωτοεμφανίστηκαν τότε και έχουν πλέον εξαπλωθεί σε όλο το λεκανοπέδιο.

 

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Μουσείο-Αρχείο ΕΡΤ, το Μουσείο Μπενάκη, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Αθλητικό Μουσείο του Δήμου Αθηναίων και τη ΧΕΝ.

 

Η έκθεση «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής και παρουσιάστηκε στον Εκθεσιακό του χώρο από τον Οκτώβριο του 2006 έως το Μάιο του 2007.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Χώρος του πρώην Ιδρύματος Γουλανδρή – Χορν, Πλάκα
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία