Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην έκθεση «Τα παιδιά γιορτάζουν τη Δημοκρατία!» στο Πάρκο για τον Παιδί και τον Πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων

  • Αρχική
  • Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην έκθεση «Τα παιδιά γιορτάζουν τη Δημοκρατία!» στο Πάρκο για τον Παιδί και τον Πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων
 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στην έκθεση «Τα παιδιά γιορτάζουν τη Δημοκρατία!» που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, από 13 έως 18 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο για τον Παιδί και τον Πολιτισμό στο πλαίσιο των δράσεων του Athens Democracy Forum, το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις και δράσεις αφιερωμένες στη Δημοκρατία, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και πλήθος φορέων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζονται τα εξής έργα:

Α. Ομαδικά έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας 2016» από τα εξής σχολεία:


• 8ο Γυμνάσιο Ιλίου & 9ο Γυμνάσιο Ιλίου 
• Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων & 1ο Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων 
• 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω & 7ο Γυμνάσιο Αιγάλεω 
• 3ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας & 6ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας


Β. Έργα μαθητών που δημιουργήθηκαν σε συνέχεια της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Δημοκρατίας».


Γ. Πέντε έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αφίσας ο οποίος διενεργήθηκε στο πλαίσιο της «Βουλής των Εφήβων» του σχολικού έτους 2015-2016.


Τέλος, η φωτογραφική εγκατάσταση στην είσοδο της αίθουσας παρουσιάζει στιγμιότυπα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής και θέτει ερωτήματα με άξονα το κεντρικό θέμα «Γιατί τα παιδιά ζωγραφίζουν τη Δημοκρατία;»

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Πάρκο για τον Παιδί και τον Πολιτισμό
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία