Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά

  • Αρχική
  • Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Μαρία Κάλλας και με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό της, παρουσιάζει μια έκθεση αφιέρωμα στη μεγάλη ελληνίδα καλλιτέχνιδα.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, κοστούμια, παρτιτούρες, δίσκους και βιβλία, που παρουσιάζουν το έργο της μοναδικής αοιδού στο σύνολό του και αποτυπώνουν με λεπτομέρεια τη λαμπερή πορεία της παγκοσμίως διασημότερης υψιφώνου. Θα γνωρίσουμε από κοντά τα πρώτα της βήματα στον ελληνικό χώρο, την παρουσία της στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου και την επίδραση που άσκησε στην πορεία του λυρικού θεάτρου και της κλασσικής μουσικής.

 

 Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Θέατρο Σκάλα στο Μιλάνο, το Θέατρο Αρένα στη Βερόνα, το Θεατρικό Μουσείο Αθηνών, την Ελληνική Λυρική Σκηνή, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, το Ίδρυμα Τσαρούχη, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Atheneum, το Ίδρυμα Ωνάση, το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, την ΕΜΙ Classics, την Associated Press, το Αρχείο Κ. Μεγαλοκονόμου, το Μουσείο Αρχείο της ΕΡΤ, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και από ιδιωτικές συλλογές.

 

Την έκθεση εγκαινίασε την Τετάρτη 2 Μαΐου ο Πρωθυπουργός, κύριος Κώστας Καραμανλής, παρουσία της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής, κυρίας Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα.

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Ημερομηνίες:

Στην ίδια κατηγορία