Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στην Πινακοθήκη Καρδίτσας

  • Αρχική
  • Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στην Πινακοθήκη Καρδίτσας

Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008, στις 7μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας η έκθεση «Μαρία Κάλλας, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ-Μια φωτογραφική αναδρομή». Η έκθεση αυτή συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καρδίτσας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Δημήτριο Σιούφα, ενώ θα είναι παρών και ο καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής.

Η έκθεση οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτους Μαρία Κάλλας (με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο της διεθνούς φήμης ελληνίδας λυρικής τραγουδίστριας). Επιχειρεί μέσα από 130 φωτογραφίες από τους ρόλους της να σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας και να αναδείξει τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή περίοδο της σταδιοδρομίας της. Η φωτογραφική αυτή αναδρομή υποστηρίζεται επίσης από οπτικοακουστικό (DVD με μονταρισμένα αρχεία με μουσικά αποσπάσματα και σκηνές από τη ζωή της Κάλλας) και αρχειακό υλικό, καθώς και από ορισμένα έργα σύγχρονης γλυπτικής εμπνευσμένα από την καλλιτέχνιδα.

Το φωτογραφικό υλικό προήλθε από τα αρχεία του θεάτρου Σκάλας του Μιλάνου και των θεάτρων της Βενετίας και της Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων καθώς και από ιδιωτικές συλλογές. Η παρουσίαση αυτής της έκθεσης που μετά τον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, έχει ήδη προγραμματιστεί σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα διαρκέσει στην Καρδίτσα από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 16 Μαρτίου 2008.

 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία