Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση Μαρία Κάλλας στη Βοστώνη

  • Αρχική
  • Έκθεση Μαρία Κάλλας στη Βοστώνη

Έκθεση με τίτλο «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας», η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Γενικό Προξενείο Βοστώνης, το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Ελληνο-αμερικανικών Συλλόγων της Νέας Αγγλίας εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη.
Το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που πρόκειται να εκτεθεί αποτελεί μέρος της έκθεσης με θέμα «Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά», που διοργάνωσε και παρουσίασε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στον εκθεσιακό του χώρο από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2007. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τα Αρχεία του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου και των Θεάτρων Fenice της Βενετίας και Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, το Μουσείο Αρχείο της ΕΡΤ, το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και από ιδιωτικές συλλογές.
Η έκθεση για τη Μαρία Κάλλας έχει ήδη μεταφερθεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Τεργέστη της Ιταλίας και στην Ουάσινγκτον. Στη Βοστώνη, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου 2009, από όπου και θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Χιούστον του Τέξας.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η σοπράνο Στέλλα Μάρκου θα ερμηνεύσει επιλεγμένες άριες από το ρεπερτόριο της Μαρίας Κάλλας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία