Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση «Το δικό μου 1922»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Αττικής παρουσίασαν την έκθεση με θέμα «Το δικό μου 1922», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στην Ένωση Σπάρτης Νέας Ιωνίας Αττικής. 

 
Την έκθεση εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου ενώ στη συνέχεια την έκθεση παρουσίασαν οι συντονίστριες της δράσης, η μουσειολόγος και διευθύντρια υπηρεσιών του Ιδρύματος Άννα Ενεπεκίδου και η φιλόγογος του 1ου ΓΕ.Λ. Μαρία Κουτούση. 

 

Βασικοί άξονες της έκθεσης είναι η ζωή πριν το 1922, η Έξοδος, η εγκατάσταση στη νέα πατρίδα και η δημιουργία της πόλης της Νέας Ιωνίας. 
 
Η κάθε ενότητα τεκμηριώνεται με ποικίλο υλικό (οικογενειακά τεκμήρια και μαρτυρίες, έγγραφα, φωτογραφίες) και συνοδεύεται με τα σχόλια των μαθητών, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Αξιοσημείωτος είναι ο χάρτης που αποτυπώνει τις διαδρομές που ακολούθησαν οι πρόγονοι των μαθητών, μαθητριών του σχολείου για να καταλήξουν στη Νέα Ιωνία.
 
Με την ολοκλήρωση της έκθεσης στην Ένωση Σπάρτης Νέας Ιωνίας, οι επιμελήτριες μετέφεραν την έκθεση στον χώρο εκδηλώσεων του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Ιωνίας. 

 

είσοδος ελεύθερη 
Διάρκεια έκθεσης: 13-21 Μαΐου 2023

 

Διεύθυνση:      Ένωση Σπάρτης Νέας Ιωνίας, Αλατσάτων 27, Νέα Ιωνία, Αττική
Τηλέφωνο επικοινωνίας:     6984 704248 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Ένωση Σπάρτης Νέας Ιωνίας, Αλατσάτων 27, Νέα Ιωνία, Αττική
Ημερομηνίες:

-

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

Στην ίδια κατηγορία