Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22: Νέα Ιωνία

  • Αρχική
  • Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22: Νέα Ιωνία
 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας και την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22: Νέα Ιωνία» στο Πνευματικό Κέντρο Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, και ώρα 19.00.


Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον ιστορικό Νίκο Ανδριώτη με θέμα «Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Αττική: το πρώτο διάστημα».


Η αρχική έκθεση με τίτλο «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» είχε παρουσιαστεί το 2006 στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής στην Αθήνα. H παρούσα έκθεση με αφετηρία την υποδοχή των προσφύγων στην Αττική γενικότερα, επικεντρώνεται στην περίπτωση του συνοικισμού της Νέας Ιωνίας.


Ξεκινώντας από το ιστορικο-πολιτικό πλαίσιο της εποχής, αποτυπώνονται τόσο τα πρώτα δύσκολα χρόνια, όσο και οι προσπάθειες του κράτους για την αποκατάσταση και την ένταξη των προσφύγων. Φωτογραφίες, χάρτες και έγγραφα, ανασυνθέτουν την εικόνα της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε στην Αττική μετά την άφιξη των προσφύγων καθώς και το ιστορικό δημιουργίας του συνοικισμού της Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και η δυναμική της μικρασιατικής παρουσίας στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Πνευματικό Κέντρο Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας 
Αλατσάτων 27, 142 31 Νέα Ιωνία
Τηλ. επικοινωνίας: 210-2770978 (καθημερινές)
Διάρκεια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου 2014 - 27 Φεβρουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 10.00-13.00 και απογεύματα κατόπιν συνεννοήσεως

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Πνευματικό Κέντρο Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία