Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στης Βουλής τα πέριξ: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος

  • Αρχική
  • Στης Βουλής τα πέριξ: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει στον εκθεσιακό του χώρο έκθεση με τίτλο «Στης Βουλής τα πέριξ: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος».
H έκθεση αυτή, η οποία αποτελεί προέκταση της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο «Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων», επιχειρεί να συστήσει εκ νέου στον επισκέπτη τους χώρους που είναι άρρηκτα συνυφασμένοι με το ελληνικό Κοινοβούλιο: το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τον Εθνικό Κήπο. Στο πρώτο, συναντιόνται η Δημοκρατία, το Σύνταγμα και οι πολίτες-στρατιώτες που θυσιάζονται για την πατρίδα. Ο δεύτερος, προσφέρεται για ανάπαυλα των πολιτών. Με έγγραφα, σχέδια, φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια και οπτικοακουστικό υλικό παρουσιάζεται η ιστορία του Εθνικού Κήπου και του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, δύο τόπων παιδείας και αναψυχής.
Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής Μουσείου Μπενάκη, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδας, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Δήμο Αθηναίων-Εθνικό Κήπο, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τα Αρχείο ΕΡΤ Α.Ε., το Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τη Βουλή–Τηλεόραση, το Αρχείο Κ. Μεγαλοκονόμου, την Προεδρική Φρουρά, το Υπουργείο Εξωτερικών–Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας–Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή και από ιδιωτικές συλλογές.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 19.30 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, κυρίου Φίλιππου Πετσάλνικου.

     

Εκθεσιακός Χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων
Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα
Τηλέφωνο: 210 3709081
E-mail: foundation@parliament.gr
Url: http://foundation.parliament.gr

Ώρες λειτουργίας : καθημερινά 09:00 – 20:00
          Σάββατο 09:00 – 17:00
          Κυριακή 09:00 – 15:00
Είσοδος στην έκθεση ελεύθερη

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα
Ημερομηνίες:

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-20:00
Σάββατο: 9:00-17:00
Κυριακή: 9:00-15:00

Στην ίδια κατηγορία