Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση Μαρία Κάλλας στο Χιούστον

  • Αρχική
  • Έκθεση Μαρία Κάλλας στο Χιούστον

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία Καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός εγκαινιάζει την έκθεση «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας» στο Κέντρο Wortham του Χιούστον στο Τέξας το Σάββατο 11 Απριλίου 2009. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Χιούστον, το Γενικό Προξενείο της Ιταλίας στο Χιούστον και την Όπερα του Χιούστον.
Το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που πρόκειται να εκτεθεί αποτελεί μέρος της έκθεσης με θέμα «Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά», που διοργάνωσε και παρουσίασε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στον εκθεσιακό του χώρο από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2007. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τα Αρχεία του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου και των Θεάτρων Fenice της Βενετίας και Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, το Μουσείο Αρχείο της ΕΡΤ, το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και από ιδιωτικές συλλογές.
Η έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στις ΗΠΑ  διήρκεσε μέχρι τις 11 Μαΐου 2009. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη μεταφερθεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Τεργέστη της Ιταλίας, στην Ουάσινγκτον, στη Βοστώνη και στη Λευκωσία της Κύπρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Κέντρο Wortham του Χιούστον στο Τέξας
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία