Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελιγαλά

  • Αρχική
  • Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελιγαλά

Το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008, στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελιγαλά Μεσσηνίας, η έκθεση «Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά - Μια φωτογραφική αναδρομή». Η έκθεση αυτή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και το Δήμο Μελιγαλά.

Ο Μελιγαλάς είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Γιώργου Καλογερόπουλου, πατέρα της Μαρίας Κάλλας. Εκεί σώζεται σήμερα το πατρογονικό σπίτι της οικογένειας Καλογερόπουλου, το οποίο η Νομαρχία Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποκαταστήσει.
Η έκθεση, που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτους Μαρία Κάλλας (με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο της διεθνούς φήμης Ελληνίδας λυρικής τραγουδίστριας), επιχειρεί μέσα από φωτογραφίες να σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας και να αναδείξει τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή περίοδο της σταδιοδρομίας της. Η φωτογραφική αυτή αναδρομή εμπλουτίζεται με οπτικοακουστικό υλικό (DVD με μονταρισμένα αρχεία με μουσικά αποσπάσματα και σκηνές από τη ζωή της Κάλλας), καθώς και έργα σύγχρονης γλυπτικής με θέμα την καλλιτέχνιδα.
Το φωτογραφικό υλικό προήλθε από τα αρχεία του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου καθώς και των θεάτρων της Βενετίας και της Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων καθώς και ιδιωτικές συλλογές.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Δημήτριος Σιούφας

 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελιγαλά στη Μεσσηνία
Ημερομηνίες:

Στην ίδια κατηγορία