Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεταφορά έκθεσης «Μαρία Κάλλας» στη Λευκάδα

  • Αρχική
  • Μεταφορά έκθεσης «Μαρία Κάλλας» στη Λευκάδα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση «Μαρία Κάλλας» στην Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στη Λευκάδα από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2023, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.  


Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, αναδεικνύεται το έργο και η συνεισφορά της Ελληνίδας αοιδού μέσα από χαρακτηριστικές αλλά και σπάνιες φωτογραφικές αποτυπώσεις, όπως αυτές παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων το 2007.

 

Η παγκοσμίως διασημότερη υψίφωνος με τη μοναδική ποιότητα της φωνής της,  την υποκριτική της δεινότητα, την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία της έφερε επανάσταση στο χώρο της όπερας του 20ου  αιώνα. 


Το υλικό της έκθεσης αποτυπώνει τη σκηνική παρουσία και τις μεγάλες ερμηνείες της Μαρίας Κάλλας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προέρχεται από το Θέατρο Σκάλα στο Μιλάνο, το Θέατρο Αρένα στη Βερόνα, το Θεατρικό Μουσείο Αθηνών, την Ελληνική Λυρική Σκηνή, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, την ΕΜΙ Classics, το Associated Press, το Αρχείο Κ. Μεγαλοκονόμου, το Μουσείο Αρχείο της ΕΡΤ, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και πολυάριθμους  άλλους φορείς.

 

Η έκθεση, η οποία έχει ταξιδέψει σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, στόχο έχει να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον του φιλόμουσου κοινού της Λευκάδας και να αναθυμίσει την εκεί εντυπωσιακή ερμηνεία της μεγάλης Ελληνίδας αοιδού. 
 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» Πλατεία Μαρκά, Λευκάδα
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Σάββατο: 17:00-20:00
Κυριακή: Κλειστά

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

Στην ίδια κατηγορία