Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

140 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Επτάνησα

  • Αρχική
  • 140 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Επτάνησα

Το 2004, η Βουλή των Ελλήνων οργάνωσε, με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864-2004), σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τη σημαντική αυτή ιστορική επέτειο. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές, οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής, με θέμα : «140 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Επτάνησα».

 

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δώσει στους μαθητές και μαθήτριες της Στ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων των Επτανήσων το ερέθισμα να εμπνευστούν από το παρόν και το παρελθόν της περιοχής τους και να αποτυπώσουν εικαστικά σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες και βιώματα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

 

Στο διαγωνισμό μετείχαν 1.373 μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων των Επτανήσων. Από το σύνολο των έργων, επιλέχθηκαν 103 από ειδική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο ζωγράφος ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, και μέλη η διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Ελένη-Φαίη Σταμάτη, στελέχη της Βουλής και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Τα 103 έργα εκτίθενται στον Εκθεσιακό Χώρο της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 28/02/05 στις 19.30 από την Πρόεδρο της Βουλής κα Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα.
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν οι συμμετέχοντες μαθητές με τους γονείς τους.

Διάρκεια έκθεσης : Μάρτιος-Απρίλιος 2005

 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Εκθεσιακός χώρος της Βουλής των Ελλήνων
Ημερομηνίες:

-

Στην ίδια κατηγορία