Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, Νέα Ιωνία Βόλου

  • Αρχική
  • Έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, Νέα Ιωνία Βόλου

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου παρουσίασαν την έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στις 10:15 π.μ., στη Νέα Στέγη της Πολιτιστικής  Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ». 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι πρώην βουλευτές Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου Γεώργιος Μουλάς, ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Μήλτος και πρωτοσύγκελος Απόστολος Ντόκος, μέλη τοπικών προσφυγικών σωματείων και πλήθος επισκεπτών.

 

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» Αργυρώ Μάμαλη – Κοπάνου, η οποία είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης, υποδέχθηκε τους επισκέπτες και διέτρεξε στην ομιλία της τις βασικές θεματικές ενότητες της έκθεσης. Ο π. Αμφιλόχιος Μήλτος υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα της ιστορικής μνήμης της Νέας Ιωνίας και τη σημασία της έκθεσης για την πόλη, ενώ ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου ανέδειξε την υπέρβαση του τραύματος της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσω της μουσικής, ως βασική στόχευση της έκθεσης. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τέλος, στην παρέμβασή του, εξήρε το έργο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. 

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση των επισκεπτών στους χώρους της έκθεσης, όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια, να παρακολουθήσουν σχετικά αποσπάσματα κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, να μοιραστούν οικογενειακές μνήμες και μουσικά ακούσματα και να δουν πρωτότυπα τεκμήρια και φωτογραφίες  από την πλούσια τοπική κληρονομιά των κατοίκων της Νέας Ιωνίας.

 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και τη φιλοξενία την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου.

 

Την έκθεση επισκέφτηκε ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023. Περισσότερα εδώ

 

Νέα Στέγη Πολιτιστικής  Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «ΙΩΝΕΣ»
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Χρήστου Λούλη 68, Νέα Ιωνία Βόλου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948372850
 

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο: 6948372850

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες: https://iones.org/ 
 

EXHIBITION INFORMATION

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Νέα Στέγη Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «ΙΩΝΕΣ»
Ημερομηνίες:

-

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη: 18:00-20:00
Τετάρτη: Κλειστά
Πέμπτη: 18:00-20:00
Παρασκευή - Σάββατο: Κλειστά
Κυριακή: 10:30-12:30

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

Στην ίδια κατηγορία