Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Ειδικό Αφιέρωμα: Μιχαήλ Αιλιανός

  • March 17, 2023
  • Comments (0)

Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής  Ενημερωτικό σημείωμα για τα εγκαίνια της έκθεσης

 

Την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης που οργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου - Χολαργού, «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής» στην αίθουσα «Αλέκος Φασιανός», στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αειμνήστου δημάρχου Ιωαννιτών, καθηγητή Μωυσή Ελισάφ.

Ειδικό Αφιέρωμα: Μιχαήλ Αιλιανός

Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του οικονομολόγου και πολιτικού Μιχαήλ Αιλιανού οργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία την Τετάρτη 22 Mαρτίου, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Υφαντής, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος  της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής.

Ημερίδα «Μικρασιατική Καταστροφή και ανθρωπιστική δράση: οι διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις και η άφιξη των προσφύγων, 1918-1924

  • March 13, 2023
  • Comments (0)

«Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής» στην αίθουσα «Αλέκος Φασιανός», στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου - Χολαργού, παρουσιάζει την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής» στην αίθουσα «Αλέκος Φασιανός», στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού.

Συνέδριο: «Μετά το ’22: αναζητήσεις μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα»

  • February 14, 2023
  • Comments (0)

Ημερίδα «Μικρασιατική Καταστροφή και ανθρωπιστική δράση: οι διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις και η άφιξη των προσφύγων, 1918-1924»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο Cotsen της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών ,η ημερίδα με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή και ανθρωπιστική δράση: οι διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις και η άφιξη των προσφύγων, 1918-1924». Οργανωτές, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

«Σμύρνη - Αθήνα, ένα τραγούδι δρόμος» Τέταρτη μουσική εκδήλωση στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22

  • February 09, 2023
  • Comments (0)

Συνέδριο: «Μετά το ’22: αναζητήσεις μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα»

Το συνέδριο «Μετά το ’22. Αναζητήσεις μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα», που οργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας, στο Μέγαρο της Βουλής, από τις 16 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2023. 

«Σμύρνη - Αθήνα, ένα τραγούδι δρόμος» Τέταρτη μουσική εκδήλωση στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22

«Ζεχρά», «Άσε τον παλιόκοσμο», «Λίγα λουλούδια»:  οι μελωδίες του Μιχάλη Σογιούλ, του Κώστα Γιαννίδη και άλλων Μικρασιατών δημιουργών πλημμύρισαν τον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, γεμίζοντας με νότες χαράς, νοσταλγίας και συγκίνησης τους παρευρισκόμενους, που σιγοτραγουδούσαν τους στίχους.  Το πάλκο της έκθεσης «“ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ”!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22» ζωντάνεψε ξανά, στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων, το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου.

Subscribe to