Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Ειδικό Αφιέρωμα: Δημήτρης Τσάτσος

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο του κύκλου «Ειδικά Αφιερώματα» διοργανώνει εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Τσάτσου την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων.

 

«Στην ίδια πόλη…» 2η συνάντηση στην έκθεση

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης  «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη», που συνδιοργανώνει με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχείο Γ. Κωνσταντινίδη, σας προσκαλεί σε συναντήσεις συζήτησης, γνώσης. 

 

Παρουσίαση της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 στην Έδεσσα

  • March 28, 2024
  • Comments (0)

«Στην ίδια πόλη…» Συναντήσεις στην έκθεση

  • March 28, 2024
  • Comments (0)

«Στην ίδια πόλη…» Συναντήσεις στην έκθεση

Φύλο και μνήμη: Χριστιανές και Εβραίες στην ίδια πόλη
 

Οι εκθέσεις του Ιδρύματος της Βουλής, τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις παράπλευρες εκδηλώσεις τους, αναπτύσσουν παράλληλες διαδρομές, διευρύνοντας το φάσμα και την απήχησή τους. Με επίκεντρο το θέμα της εκάστοτε έκθεσης, εκδηλώσεις λόγου και μουσικής δίνουν την ευκαιρία σε ένα ευρύτερο κοινό να επισκεφθεί τον χώρο, να ακούσει ειδικούς, να απολαύσει την καλλιτεχνική δημιουργία, να συζητήσει και να αναπτύξει προβληματισμούς.

Ειδικό Αφιέρωμα: Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης

Στη ζωή και το έργο του διακεκριμένου νομικού και πολιτικού Γεώργιου-Αλέξανδρου Μαγκάκη (1922-2011) ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην αίθουσα της Γερουσίας, στο μέγαρο της Βουλής.

Ειδικό Αφιέρωμα: Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης

  • February 29, 2024
  • Comments (0)

«ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 στη Λιβαδειά

  • February 27, 2024
  • Comments (0)

«ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 στη Λιβαδειά

Τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της μεταφερόμενης εκδοχής της έκθεσης που έχει οργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων «Σήκω Ψυχή μου!...» Εικόνες και Μουσικές των προσφύγων του ’22 στη Λιβαδειά. Η έκθεση παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο των πηγών Κρύας «Νερόμυλος» σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και τη Λαϊκή Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών και Παράδοσης «Αλλοτροπία». 

Έκθεση «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη»

  • February 08, 2024
  • Comments (0)

Subscribe to