Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Από τις Σέβρες στη Λωζάννη»

  • December 15, 2022
  • Comments (0)

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη Γ΄ κύκλος: Εμπόριο και επιχειρηματικότητα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και το Αρχείο Γεωργίου Κωνσταντινίδη συνδιοργανώνουν σειρά εκθέσεων με τίτλο Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάδειξη της ατμόσφαιρας της Θεσσαλονίκης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα μέσα από αδημοσίευτα ιστορικά τεκμήρια. Τα εγκαίνια του γ΄ κύκλου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 

Σήκω ψυχή μου!...Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22- Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Δήμος Ιωαννιτών παρουσιάζουν την έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00. 

 

Συνεχίζοντας την πορεία της– μετά τη Δράμα, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη – η έκθεση θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.  

 

Δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης

  • November 22, 2022
  • Comments (0)

Δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης

Με μουσικές εξαίσιες  και χορούς μαγευτικούς από τον Πόντο γέμισε ο εκθεσιακός  χώρος του Ιδρύματος της Βουλής, το Σάββατο το βράδυ 26 Νοεμβρίου 2022, στην εκδήλωση που οργάνωσαν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Εταιρεία Ποντιακών Μελετών, με τίτλο « Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου». Ήταν η δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης  «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 (είχε προηγηθεί, στις 24 Σεπτεμβρίου, η αντίστοιχη για τη μουσική της Καππαδοκίας).

Εγκαίνια έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 Θεσσαλονίκη

  • November 09, 2022
  • Comments (0)

Νέα έκδοση: Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Βενετίας), Το Κράτος Δικαίου: Κριτήρια Ελέγχου

  • November 07, 2022
  • Comments (0)

Συνέδριο: «100 χρόνια μετά: οι πρόσφυγες του 1922 και η δημιουργία της νέας Ανατολικής Μακεδονίας»

  • November 03, 2022
  • Comments (0)

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 στην Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2022, η έκθεση «“ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ”… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ‘22», η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση φιλοξενείται στη Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Subscribe to