Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής

  • Αρχική
  • Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 3 Μαϊου 2006

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 3 Μαϊου 2006,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Ιδρύματος κυρίας ΄Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα και με τη συμμετοχή των κ.κ. Βασίλειου Μαγγίνα (Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας), ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, Απόστολου Κακλαμάνη, Αντιπροέδρου του Ιδρύματος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αλέκας Παπαρήγα, Γενικής Γραμματέως του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέξανδρου Αλαβάνου, Προέδρου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη, πρώην Πρωθυπουργών, Γεωργίου Καραμπατζού, Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Ευάγγελου Χρυσού, Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος και Γεωργίου Κασιμάτη και Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
               Στη  σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το έργο και τις δραστηριότητες του Ιδρύματος. Ειδικότερα:
 
Προγράμματα για τους νέους
-Για το πρόγραμμα της ΙΑ΄ συνόδου της Βουλής των Εφήβων (1-4 Σεπτεμβρίου 2006) έχουν υποβληθεί 22.000 εργασίες μαθητών της Β΄Λυκείου. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει εξ αυτών τους 300 έφηβους βουλευτές.
-Συνεχίζεται το πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών στο κτήριο της Βουλής και στις ειδικές εκθέσεις. Ως τώρα έχουν μετάσχει στο πρόγραμμα 29.791 μαθητές από 680 σχολεία.
-Επίσης ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα φιλοξενίας (τριών ημερών) μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές με τη συμμετοχή 800 μαθητών από σχολεία της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
 
Εκδόσεις
-Εκδόθηκε ο τόμος «Μισός αιώνας γυναικείας ψήφου –μισός αιώνας γυναίκες στη Βουλή».
-Επανεκδόθηκε ο τόμος  «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρήστου Λεοντή.
- Ετοιμάζονται τόμοι για τη μουσική της Επτανήσου, του Β.Α. Αιγαίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης και σε επανέκδοση ο τόμος για τη μουσική της Δωδεκανήσου (συνοδευόμενοι από τα αντίστοιχα  CD) που εντάσσονται στη σειρά 21 τόμων με γενικό τίτλο  «Μουσικός  Χάρτης του Ελληνισμού».
-Είναι στο τυπογραφείο σε νέα έκδοση λεύκωμα για την εικονογράφηση του Μεγάρου της Βουλής με νέες φωτογραφίες  μετά την συντήρηση και την αποκατάσταση των έργων.
-Ετοιμάζεται έκδοση των «Συνταγματικών κειμένων των Ιονίων Νήσων».

-Ετοιμάζεται έκδοση της ανέκδοτης μετάφρασης του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη του έργου «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως» του George Finley.
-Ετοιμάζεται η επανέκδοση του βιβλίου του Γεωργίου Ράλλη «Γεώργιος Θεοτόκης».
-Προετοιμάζεται συλλογικός τόμος για την «Ιστορία του Γλωσσικού Ζητήματος» με επιστημονική επιμέλεια του Γ. Μπαμπινιώτη (με τη συμμετοχή 28 ειδικών επιστημόνων).
-Ετοιμάζεται ενημερωτικό φυλλάδιο για το πολίτευμα και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου που θα διανέμεται στους αλλοδαπούς μετανάστες μεταφρασμένο στη γλώσσα τους.
 
Εκθέσεις
-Στα πλαίσια της έκθεσης για την «Πολιτική Γελοιογραφία» οργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων με συζητήσεις για τη σχέση γελοιογραφίας και σάτιρας με τη δημοκρατία.
-Η έκθεση αυτή μεταφέρεται το φθινόπωρο στους Δελφούς και την ερχόμενη άνοιξη στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.
-Οργανώνεται για το φθινόπωρο νέα έκθεση με θέμα «Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας».