Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

«Προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστήμης»

  • Αρχική
  • «Προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστήμης»

«Προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστήμης»

Πέντε ιστορικές προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστήμης τίμησε το Ίδρυμα της Βουλής σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην  αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής (Αμαλίας 22-24).


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι πέντε έως τώρα τόμοι της σειράς «Προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστήμης», βιογραφικά δοκίμια που αφορούν στους Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Αλέξανδρο Σβώλο, Θεόδωρο Φλογαΐτη, Νικόλαο Ι. Σαρίπολο και Νικόλαο Ν. Σαρίπολο. Στη συγγραφή των τόμων συμμετέχουν με κείμενά τους ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές που συνεργάστηκαν για την έκδοση.


Κατά την εκδήλωση αναδείχθηκε η σημασία των προσωπικοτήτων αυτών στους χώρους της επιστήμης και της πολιτικής.


Το έργο των πέντε αυτών προσωπικοτήτων και την εκδοτική  σειρά του Ιδρύματος παρουσίασαν με ομιλίες τους  οι καθηγητές Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Ξενοφών Κοντιάδης, Γιώργος Γεραπετρίτης και  Γιώργος Κασιμάτης. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μαυριάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής δρ Αθανάσιος Παπαϊωάννου.


Στην εκδήλωση παρέστησαν η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Μπενάκη- Ψαρούδα, πρώην υπουργοί , βουλευτές καθώς και αρκετοί πολίτες, κυρίως φοιτητές.