Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεταφορά της έκθεσης «Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία στη δεκαετία του '80» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο)

  • Αρχική
  • Blogs
  • admin's blog
  • Μεταφορά της έκθεσης «Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία στη δεκαετία του '80» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο)

Μεταφορά της έκθεσης «Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία στη δεκαετία του '80» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο)

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με πανεπιστημιακά ιδρύματα, παρουσιάζει στο Ρέθυμνο την έκθεση με τίτλο «Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία στη δεκαετία του '80». Η μεταφορά της έκθεσης πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τα Τμήματα Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επιστήμης, καθώς και με τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Η έκθεση παρουσιάζει το αντιπολεμικό κίνημα στον ευρωπαϊκό Νότο, με μια πολύπλευρη ιστορική αναδρομή στη δεκαετία του 1980. Μέσα από αφίσες, φωτογραφίες, εκδόσεις, δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια από δημόσια και ιδιωτικά αρχεία, ελληνικά και ξένα, η έκθεση αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της διαμαρτυρίας για την ειρήνη στη Νότια Ευρώπη κατά τη δεκαετία του ’80. 

Ανασυνθέτοντας το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής, τεκμηριώνει, με τον πλούτο του υλικού της, τη σημασία της συγκριτικής ανάγνωσης του αντιπολεμικού κινήματος, παρουσιάζει αναλυτικά την επίδρασή του στην κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό και μας υπενθυμίζει πόσο επίκαιρο παραμένει σήμερα το αίτημα της ειρήνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 31 Μαρτίου του 2020. Είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 09:00 έως τις 19:30.

Παράλληλα με την έκθεση,  θα διοργανωθεί στα μέσα Μαρτίου στο Ρέθυμνο ημερίδα με θέμα  «Τα κινήματα ειρήνης ως παράγοντας εμβάθυνσης της δημοκρατίας στο πλαίσιο του ύστερου 20ού αιώνα». 

 

Φίλτρα Αναζήτησης