Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Μεταφορά έκθεσης «Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» Αμαλιάδα, 23 Νοεμβρίου 2019 – 20 Δεκεμβρίου 2019

  • Αρχική
  • Μεταφορά έκθεσης «Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» Αμαλιάδα, 23 Νοεμβρίου 2019 – 20 Δεκεμβρίου 2019

Μεταφορά έκθεσης «Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» Αμαλιάδα, 23 Νοεμβρίου 2019 – 20 Δεκεμβρίου 2019

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και τον Δήμο Ήλιδας παρουσιάζουν στην Αμαλιάδα την έκθεση «Τό θέμα εἶναι  τ ώ ρ α  τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη», η οποία συνεχίζει το ταξίδι της μετά την παρουσίασή της στην πόλη των Χανίων. 


Έντεκα ενότητες, καθεμία από τις οποίες αντιστοιχεί σε μία ποιητική συλλογή, χτίζουν την αφήγηση του βίου και του έργου του Μανόλη Αναγνωστάκη και επιχειρούν να αναδείξουν το αποτύπωμά του, πρωτίστως στο πεδίο της ποίησης και του πολιτισμού· συνάμα όμως και σε εκείνο της πολιτικής συμμετοχής και της κοινωνικής παρουσίας.


Ποιήματα, άρθρα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και άλλα τεκμήρια σε ψηφιακή μορφή, τα οποία προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του ποιητή –όπως το ταξινόμησε ο γιος του, ο Ανέστης– αλλά και από τις συλλογές του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Μπενάκη, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και του Αρχείου της ΕΡΤ, μας ταξιδεύουν στους σταθμούς της προσωπικής και συλλογικής πορείας του Μανόλη Αναγνωστάκη, όπως αυτή διαμορφώθηκε δυναμικά μέσα στις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πνευματικές συγκρούσεις των χρόνων 1940-1974, καθώς και στη μεταπολιτευτική περίοδο.


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00, και θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας. Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας και θα προβληθεί η ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Μανόλης Αναγνωστάκης: Δεκαπέντε και μία κινούμενες εικόνες».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου θα έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30-13.30 και 19:00 – 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ