Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεταφορά έκθεσης: Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα – Ιταλία – Ισπανία στη δεκαετία του ’80

  • Αρχική
  • Blogs
  • admin's blog
  • Μεταφορά έκθεσης: Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα – Ιταλία – Ισπανία στη δεκαετία του ’80

Μεταφορά έκθεσης: Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα – Ιταλία – Ισπανία στη δεκαετία του ’80

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση: «Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα – Ιταλία – Ισπανία στη δεκαετία του ’80» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για στενότερη συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής με πανεπιστημιακά ιδρύματα εντός και εκτός Αθηνών, η έκθεση πρόκειται να μεταφερθεί σε σειρά πανεπιστημιακών τμημάτων συναφούς αντικειμένου σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι τόσο οι φοιτητές, όσο και οι διδάσκοντες να εντάξουν οργανικά την έκθεση τόσο στο πλαίσιο των μαθημάτων, όσο και στην καθημερινότητα του πανεπιστημίου τους. Έτσι, μέσα και από σειρά ξεναγήσεων και εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ως παράλληλες δράσεις, επιδιώκεται να αναδειχθεί η δυναμική μίας έκθεσης ως στοιχείο που μπορεί να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μέσα από τεκμήρια από ελληνικά και ξένα αρχεία, η έκθεση αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της διαμαρτυρίας για την ειρήνη στη Νότια Ευρώπη κατά την ύστερη φάση του Ψυχρού Πολέμου. Στόχος είναι να υπογραμμιστεί η σημασία της συγκριτικής ανάγνωσης του αντιπολεμικού κινήματος και η επίδρασή του στην κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων και το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Αριστοτέλους 1 και Λεωφόρος Αθηνών (1ος Όροφος)
Κόρινθος
Διάρκεια Έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2019 - 24 Ιανουαρίου 2020

Φίλτρα Αναζήτησης