Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

ΙΓ΄ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» (2007-2008). ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

  • Αρχική
  • ΙΓ΄ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» (2007-2008). ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΙΓ΄ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» (2007-2008). ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 13 Oκτωβρίου 2008 οι εργασίες της ΙΓ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας μετέφερε στους έφηβους βουλευτές το χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος απουσιάζει σε επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ, και του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βρισκόταν  στην έκτακτη Σύνοδο των Ηγετών της Ευρωζώνης στη γαλλική πρωτεύουσα. Μετέφερε το χαιρετισμό τους και τις ευχές τους για καλή πρόοδο και για κάθε καλό και στις σπουδές τους και στη ζωή τους.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, κατά το κλείσιμο των εργασιών της Συνεδρίασης στην Ολομέλεια, απευθυνόμενος προς τους έφηβους βουλευτές, αλλά και σε όλες τις νέες και τους νέους της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού, είπε τα ακόλουθα:
«Η δημοκρατία, δημιούργημα ελληνικό, θεσμός αρχαίος, κτήμα πανανθρώπινο, πορεύεται και υπηρετεί στηριζόμενη στη διαρκή ανανέωση που κάθε γενιά δημιουργεί με βάση το χρόνο και τα ζητούμενα της κάθε εποχής. Πολίτευμα που εξελίσσεται μαζί με τη ζωή υπηρετεί και υπηρετείται από τη διαδοχή των γενεών. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προφέρουν κάθε μέρα τη λέξη δημοκρατία. Και όταν την έχουν και όταν την αποζητούν. Μια λέξη, έννοια και επινόηση ελληνική. Δώρο αρχαίο προς την ανθρωπότητα, κυρίαρχος τρόπος διακυβέρνησης των σημερινών κοινωνιών. Γιατί, όπως γράφει η Οικουμενική Διακήρυξη για τη Δημοκρατία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, «η Δημοκρατία εξασφαλίζει ότι οι διαδικασίες πρόσβασης στην εξουσία, διαχείρισης της εξουσίας και εναλλαγής σε αυτήν, επιτρέπουν τον ελεύθερο πολιτικό ανταγωνισμό και πηγάζουν από την ευρεία, ελεύθερη και χωρίς διακρίσεις συμμετοχή του λαού, η οποία ασκείται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, στο γράμμα και το πνεύμα του»...
Ο Πρόεδρος της Βουλής. κ. Δημήτρης Σιούφας, κατέληξε στην ομιλία με τα ακόλουθα:
«...Και θα σταθώ τέλος στο σημαντικότερο μήνυμα αυτής της Συνόδου:
Στην απογοήτευση της νέας γενιάς από την κατάσταση των πραγμάτων στον κόσμο και την πατρίδα μας. Την απογοήτευση από το έργο της γενιάς των γονέων της, της δικής μου γενιάς και όλων των προηγούμενων. Δεν αμφισβητήθηκε η αγάπη, που είναι δεδομένη. Αμφισβητήθηκε όμως η ικανότητα, η επάρκεια και η σοφία της γενιάς των γονέων να φτιάξουν έναν κόσμο πιο ελπιδοφόρο, πιο ασφαλή, πιο δίκαιο και πιο ειρηνικό. Για τους εαυτούς μας, τη νέα γενιά και τη φύση. Είπαν οι έφηβοι εκείνα που όλοι αντιλαμβανόμαστε αλλά συχνά διστάζουμε να τα πούμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα. Και είναι μήνυμα ελπιδοφόρο. Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα γιατί η νέα γενιά τα αντιλαμβάνεται, τα αμφισβητεί και έχει την πρόθεση να τα αλλάξει στη βάση μιας νέας λογικής. Με δημοκρατική παρρησία, διαδικασία, λογική και συνέπεια. Αυτή είναι η δυνατότητα και η δύναμη της δημοκρατίας. Η δυνατότητα και η δύναμη της νέας γενιάς. Τους ευχαριστούμε για τη μοναδική εμπειρία. Τους ευχαριστούμε για ό,τι ακούσαμε. Με όλη μας την αγάπη και στοργή, παιδιά μας, σας ευχόμαστε να είστε καλότυχα στο δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι της ζωής».