Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Β' Συνάντηση στο Πάρκο «Τα άστρα στο Πάρκο. Μια συζήτηση με τους ειδικούς» Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, Γράμμος, Λιβάδια Κοτύλης

  • Αρχική
  • Εκδηλώσεις
  • Β' Συνάντηση στο Πάρκο «Τα άστρα στο Πάρκο. Μια συζήτηση με τους ειδικούς» Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, Γράμμος, Λιβάδια Κοτύλης

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος διοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Τα άστρα στο Πάρκο. Μία συζήτηση με τους ειδικούς» την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1η Ιουλίου 2023 στο συνεδριακό κέντρο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης (θέση Λιβάδια Κοτύλης, Γράμμος).

 

Η διήμερη συνάντηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης είναι αφιερωμένη στη βιολογική και αστρική ζωή σε διάφορες πτυχές και κλίμακες του σύμπαντος. Θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις της εμφάνισης και ανάπτυξης της βιολογικής ζωής. Στη συνέχεια, τους επιστήμονες θα απασχολήσουν οι συνθήκες για τη ζωή μακριά από την προστασία που παρέχει ο πλανήτης μας, η πιθανότητα μετοίκησης της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες, καθώς και ο ρόλος των κομητών στην ανάπτυξη και την καταστροφή της ζωής. Τέλος, θα συζητηθούν θέματα για τη δημιουργία, την εξέλιξη και τον θάνατο των αστεριών, των πλανητών και των γαλαξιών.


Εισηγητές του διημέρου είναι διακεκριμένοι επιστήμονες στα πεδία της Αστροφυσικής, Κοσμολογίας, Παρατηρησιακής Αστρονομίας, Διαστημικής Φυσικής, Δυναμικής του Ηλιακού Συστήματος, Διαστημικής Ιατρικής, Διαστημικής Έρευνας και Αποστολών, από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

 

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με βραδινή παρατήρηση του σκοτεινού ουρανού του Γράμμου που θα ενθουσιάσει και θα εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, σε συνεργασία με τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων η συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος. Μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διακεκριμένους επιστήμονες με μεγάλη διεθνή παρουσία, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις σκέψεις τους για τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του κόσμου, που ενδιαφέρουν κάθε ενημερωμένο πολίτη».

 

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, καθηγητής Ιωάννης Α. Δαγκλής εν όψει της εκδήλωσης δήλωσε: «Στη διήμερη αυτή συνάντηση στην υπέροχη φύση του Γράμμου, θέλουμε να ψηλαφίσουμε τα συστατικά του σύμπαντος, των αστεριών και των πλανητών. 

 

Ευελπιστούμε οι επιστημονικές διαλέξεις να αποτελέσουν έναυσμα για εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας».

 

Η διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γράμμου.

 

Πληροφορίες:
https://foundation.parliament.gr/
https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses
https://www.facebook.com/FestivalGrammou

Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης (ΠΕΣ)
θέση Λιβάδια Κοτύλης, Γράμμος

Πληροφορίες για τον ξενώνα και το εστιατόριο: 24670 21853 - 693 670 2271
e-mail: info@grammos-pes.gr


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, Λιβάδια Κοτύλης, Καστοριά

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ