Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Εκδηλώσεις του Ιδρύματος της Βουλής στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  • Αρχική
  • Εκδηλώσεις του Ιδρύματος της Βουλής στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις του Ιδρύματος της Βουλής στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενείται στους εκθεσιακούς χώρους της Helexpo, από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2008. Διοργανωτές της έκθεσης είναι το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, η Helexpo και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ).
Η φετινή θεματική έκθεση είναι αφιερωμένη στο πολιτικό βιβλίο. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το Ίδρυμα της Βουλής συμμετέχει με δικές του συναφείς με το θέμα εκδόσεις και με προβολή DVD που περιλαμβάνει πολιτικές γελοιογραφίες από παλαιότερη έκθεση και έκδοσή του. Επίσης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της εκδοτικής του δραστηριότητας στην αίθουσα «Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης» της Helexpo (περίπτερο 13), το Σάββατο 31 Μαΐου 2008, 10.00-11.00π.μ. Ομιλητές θα είναι οι κ. καθηγητές Ευάγγελος Χρυσός, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής και Κωνσταντίνος Πιτσάκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής.
 Την Παρασκευή 30 Μαΐου 2008 και ώρα 8.00μ.μ., το Ίδρυμα της Βουλής σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών διοργανώνουν παρουσίαση των τριών πρόσφατων εκδόσεων του Ιδρύματος :
1. Συνταγματικά Κείμενα των Ιονίων Νήσων, επιμέλεια Αλίκης Νικηφόρου.
2. Σπυρίδωνος Τρικούπη, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, επιμέλεια και εισαγωγικός τόμος του Βασίλη Κρεμμυδά,  Από το Σπυρίδωνα Τρικούπη στο σήμερα. Το Εικοσιένα στις νέες ιστοριογραφικές προσεγγίσεις.
3. Γεωργίου Φίνλεϋ, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, στην ανέκδοτη μετάφραση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, επιμέλεια Άγγελος Μαντάς.
Προλογίζει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.
 
Τις εκδόσεις θα παρουσιάσουν αντιστοίχως οι κ.κ. Χαράλαμπος Παπαστάθης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας ΑΠΘ, και Βασίλης Γούναρης, αναπληρωτής καθηγητής του ίδιου τμήματος, με συντονιστή τον καθηγητή του Τμήματος Νομικής Δ.Π. Θράκης, κ. Κωνσταντίνο Πιτσάκη, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Νικόλαος Μέρτζος, Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και Ευάγγελος Χρυσός, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής.
 Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, οδός Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη.


Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
210 3692272, 2456.

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
2310 271195.