Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Συμμετοχή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου «Livre Paris 2019» με την έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης».

  • Αρχική
  • Συμμετοχή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου «Livre Paris 2019» με την έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης».

Συμμετοχή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου «Livre Paris 2019» με την έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης».

Με την έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης», το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων έδωσε το παρών του στη Διεθνή Έκθεση «Livre Paris 2019», μια γιορτή του βιβλίου με παγκόσμια ακτινοβολία, που διεξάγεται στο Παρίσι, στο Parc des Expositions, Porte de Versailles, μεταξύ 15 και 18 Μαρτίου 2019. 

Η ελληνική παρουσία ήταν αισθητή, με ένα κεντρικό περίπτερο στο οποίο συμμετείχε επίσης το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το ελληνικό βιβλιοπωλείο/εκδοτικός οίκος  του Παρισιού «Δεσμός».

Η έκθεση «Δρόμοι Επιβίωσης», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, περιλαμβάνει συγκλονιστικές μαρτυρίες καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που κατέγραψαν με την ευαίσθητη ματιά τους το δράμα των προσφύγων στους δρόμους της επιβίωσης, μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες. Στους επισκέπτες διανεμήθηκαν δωρεάν ξενόγλωσσοι κατάλογοι της έκθεσης. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Scène Europe»/ «Σκηνή Ευρώπη» ,διοργανώθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον γερμανογαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE με τίτλο «La crise des migrants: fracture à l’Εurope?» / «Η μεταναστευτική κρίση: ρήγμα για την Ευρώπη;». 

Στη συζήτηση, που συντόνισε η Γαλλίδα δημοσιογράφος Nora Hamadi, συμμετείχαν οι Χρήστος Χρυσόπουλος (εκδόσεις Actes Sud), Antoine Arjakovsky (εκδόσεις Salvador), Hassiba Hadj Sahraoui (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) και Isabelle Jeguzo (επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Παρίσι). Αναδείχθηκε η κοινωνική διάσταση του προσφυγικού και φωτίστηκαν οι τρόποι που μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μεταναστών σε επίπεδο οικονομικό, διοικητικό και ανθρωπιστικό.