Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Συμμετοχή του Ιδρύματος στο 35ο Φεστιβάλ Βιβλίου

  • Αρχική
  • Συμμετοχή του Ιδρύματος στο 35ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Συμμετοχή του Ιδρύματος στο 35ο Φεστιβάλ Βιβλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2006 

Η Πρόεδρος της Βουλής στο 35ο Φεστιβάλ Βιβλίου.
«Προσπαθούμε να δίνουμε πάντα το “παρών” στον κόσμο του πνεύματος, στο γοητευτικό και δημιουργικό κόσμο του βιβλίου και να συμβάλλουμε ως Βουλή στην ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας μας», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα προσερχόμενη χθες βράδυ στο 35ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα περιηγήθηκε στην έκθεση, στην οποία συμμετέχει και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με δικό του περίπτερο. Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην αξιόλογη δραστηριότητα του Ιδρύματος «με ποιοτικές εκδόσεις, θαυμάσιες εκδηλώσεις και πετυχημένες διοργανώσεις», υπογραμμίζοντας ότι «με το έργο του καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στην πνευματική ζωή του τόπου».

Μιλώντας για το νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το φετινό φεστιβάλ επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από το θάνατό του, η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα τόνισε ότι «αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο της Ελλάδας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ». «Υπήρξε κορυφαίος ποιητής, μεγάλος στοχαστής κι ένας πολύ θερμός Έλληνας», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου που διοργάνωσε το φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι προσφέρει σημαντική ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στο χώρο του βιβλίου όπου ο καθένας μπορεί να βρει ερεθίσματα για γόνιμο προβληματισμό και διεύρυνση των πνευματικών του οριζόντων.