Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Ημερίδα από το Ίδρυμα της Βουλής για τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες στην Ανατολική Ευρώπη

  • Αρχική
  • Ημερίδα από το Ίδρυμα της Βουλής για τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες στην Ανατολική Ευρώπη

Ημερίδα από το Ίδρυμα της Βουλής για τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες στην Ανατολική Ευρώπη

Hμερίδα με θέμα: «Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Ανατολική Ευρώπη» διοργάνωσε σήμερα το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, στο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι πρόκειται για μία περίοδο της νεοελληνικής μας ιστορίας που σημαδεύτηκε από συγκρούσεις και διχασμό και προκάλεσε σοβαρό ρήγμα στην κοινωνική συνοχή της χώρας και στην προοπτική της οικονομικής ανόρθωσης μιας ήδη καθημαγμένης, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Ελλάδας.


Όπως επισήμανε ο κ. Πετσάλνικος «σήμερα έχουμε καταφέρει, μέσα από αγώνες, να κατακτήσουμε ένα στέρεο δημοκρατικό πολίτευμα που εγγυάται την ελευθερία και την ισότητα των πολιτών, που τους επιτρέπει να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους με μοναδικό πλαίσιο το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δικαιώματα των άλλων.


Η ιστορική μας διαδρομή, η ιστορική μνήμη των πολιτικών προσφύγων της Ανατολικής Ευρώπης, δεν μας επιτρέπουν, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, να υποτιμούμε και να θεωρούμε δεδομένες τις αξίες της ενότητας και της αλληλεγγύης.


Τις αξίες αυτές οφείλουμε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε για να μη διακινδυνεύσουμε ποτέ ξανά την κοινωνική μας συνοχή και την προοπτική της ευημερίας για τον τόπο μας».