Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

ΙΒ΄Σύνοδος. Κλήρωση εφήβων βουλευτών

  • Αρχική
  • ΙΒ΄Σύνοδος. Κλήρωση εφήβων βουλευτών

ΙΒ΄Σύνοδος. Κλήρωση εφήβων βουλευτών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ -  ΙΒ΄ ΣΥΝΟΔΟΣ 2006-2007


Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της ΙΒ΄ Συνόδου του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων. Συνολικά, συμμετείχαν 21.227 μαθητές και μαθήτριες της  Β΄ τάξης  από 1.399 Λύκεια της χώρας (Ενιαία, Ημερήσια, Δημόσια, Ιδιωτικά, Ειδικά),  από Τ.Ε.Ε. Α΄ κύκλου  του  ΥΠ.Ε.Π.Θ.  και  του  Ο.Α.Ε.Δ.,  και  από Λύκεια  και  Τεχνικές  Σχολές της  Κύπρου  και των ελληνικών  σχολείων  του  εξωτερικού. Η αξιολόγηση των δοκιμίων έγινε στο Ειδικό Κέντρο Αξιολόγησης της  «Βουλής  των Εφήβων», το οποίο εφέτος λειτούργησε στους χώρους της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στην οδό Λένορμαν.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικά οι κωδικοί που αντιστοιχούν στα επιλεγμένα γραπτά, για να ακολουθήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης των 300 εφήβων βουλευτών και των αναπληρωματικών τους. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 15:00 στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου παρουσία της Προέδρου της Βουλής κυρίας Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Τηλεοπτικό σταθμό Βουλή-Τηλεόραση. Θα κληρωθούν τόσοι κωδικοί από κάθε εκλογική περιφέρεια όσοι και οι έφηβοι βουλευτές της περιφέρειας. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα http://www.efivoi.gr/.

Η  Β΄ φάση  της  ΙB΄ Συνόδου  θα  πραγματοποιηθεί μεταξύ 31 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου 2007 και  περιλαμβάνει  τη  φιλοξενία  των  εφήβων βουλευτών, των  συνδέσμων  καθηγητών, τις συνεδριάσεις  κατά  Επιτροπές και  σε Ολομέλεια   των  εφήβων  βουλευτών καθώς  και  το  πρόγραμμα  των  πολιτιστικών  εκδηλώσεων  που  διοργανώνονται  για  το  πρόγραμμα  της  «Βουλής  των  Εφήβων».