Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

«Θεσμοί του Κράτους Δικαίου και της πολιτικής στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας»

  • Αρχική
  • «Θεσμοί του Κράτους Δικαίου και της πολιτικής στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας»

«Θεσμοί του Κράτους Δικαίου και της πολιτικής στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Συμβούλιο της Επικρατείας διοργανώνουν την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 και ώρα 19.00, εκδήλωση με θέμα «Θεσμοί του Κράτους Δικαίου και της πολιτικής στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας». 

Η εκδήλωση αναφέρεται στην καθοριστική σημασία του ΣτΕ για την εξέλιξη των ελληνικών θεσμών αλλά και της πολιτικής κουλτούρας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και γενικότερα της συγκρότησης ενός σύγχρονου κράτους.

Για το θέμα αυτό θα μιλήσουν: ο Παύλος Σούρλας, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Δημήτρης Πυργάκης, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Ευάγγελος Αργυρός, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα προεδρεύσει η Ισμήνη Κριάρη, Καθηγήτρια και τ. Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα χαιρετίσουν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρ. Πρωθυπουργός και πρ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δημήτριος Σκαλτσούνης. 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ