Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Συζητήσεις στην έκθεση» - Κύπρος και Λογοτεχνία

«Συζητήσεις στην έκθεση» - Κύπρος και Λογοτεχνία

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Κύπρος 1974: Η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων», πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Συζητήσεις στην έκθεση».

 

Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η εστίαση σε θεματικές όπως είναι η προσέγγιση του 1974 μέσα από τη λογοτεχνία, η σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς μετά την τουρκική εισβολή, ζητήματα μνήμης και διαχείρισης του τραύματος, ο ρόλος των προφορικών μαρτυριών και το βίωμα των προσφύγων. 


Η δεύτερη εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Κύπρος και Λογοτεχνία. Από την τραγωδία της Ιστορίας στην κάθαρση διά του λόγου», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218). Μέσα από τη συζήτηση θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί ο ρόλος της λογοτεχνίας στη διαχείριση του τραύματος και η δυνατότητα μετουσίωσής της σε σημείο αναφοράς και μέσο κάθαρσης για συγγραφείς και αναγνώστες. 


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: 
•    Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ποιητής
•    Βασίλης Γκουρογιάννης, συγγραφέας

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελισάβετ Κοτζιά, δημοσιογράφος, κριτικός βιβλίου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. 

 

Εκθεσιακός Χώρος
Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο
Λένορμαν 218, Κολωνός 10443
Τηλ.: 210-510 2332

 

Διάρκεια έκθεσης:     1/10/2024 – 18/6/2025
Ωράριο:     Δευτέρα - Τρίτη: 9:00-15:00
Τετάρτη: 9:00-21:00
Πέμπτη - Παρασκευή: 9:00-15:00
Σάββατο: 10:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Φίλτρα Αναζήτησης