Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Στην ίδια πόλη…» 3η συνάντηση στην έκθεση

«Στην ίδια πόλη…» 3η συνάντηση στην έκθεση

 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη», που συνδιοργανώνει με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχείο Γ. Κωνσταντινίδη, σας προσκαλεί σε συναντήσεις συζήτησης, γνώσης. 


Η τρίτη συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 στις 19:00. Ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης, δικηγόρος, αρχιμουσικός, πιανίστας, συλλέκτης και συνεπιμελητής της έκθεσης «Στην ίδια πόλη. Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη» θα μιλήσει με θέμα: «Η εξέλιξη της κλασικής μουσικής στη Θεσσαλονίκη: Aπό τον Όμιλο Φιλομούσων στην ίδρυση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης». Ο Ευάγγελος Χεκίμογλου συγγραφέας και συν-επιμελητής της έκθεσης θα μας εισαγάγει στο κοινωνικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο της εποχής και θα συντονίσει την εκδήλωση.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Βασιλίσσης Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη), Αθήνα. 


 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Φίλτρα Αναζήτησης