Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας 2023

  • Αρχική
  • Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας 2023

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας 2023

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία  σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προγραμμάτισε για δεύτερη χρονιά, τη συμμετοχή εφήβων μεταναστών/τριών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας».

 

Το τριήμερης διάρκειας πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, που σχεδιάστηκε το 2014 από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής και αναδιαμορφώθηκε πρόσφατα, υλοποιήθηκε από τις 26 – 28 Ιουνίου 2023.

 

Η επιλογή των συμμετεχόντων - συμμετεχουσών πραγματοποιήθηκε μέσω συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής/Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης με φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Στο Πρόγραμμα έλαβαν μέρος  είκοσι (20) μαθητές και μαθήτριες με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, ηλικίας 15 έως 17 ετών, που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες επισκέφθηκαν το Θησείο, την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα, την Πλάκα, την Παλαιά Βουλή και τη Βουλή των Ελλήνων.

 

Μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ανακάλυψαν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού και προβληματίστηκαν γύρω από τις αρχές και τις αξίες μιας δημοκρατικής κοινωνίας.