Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2022

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2022

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο των ενταξιακών του δράσεων, προγραμμάτισε σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, τη συμμετοχή εφήβων μεταναστών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας». Το πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε το 2014 από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής και αναδιαμορφώθηκε φέτος, θα υλοποιηθεί κατά το διάστημα 20 – 29 Ιουνίου 2022. Η επιλογή των συμμετεχόντων - συμμετεχουσών πραγματοποιήθηκε μέσω συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.


Στους δύο τριήμερους κύκλους δράσεων θα λάβουν μέρος περίπου σαράντα (40) έφηβοι με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, ηλικίας 15 έως 17 ετών, που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα επισκεφθούν το Θησείο, την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα, την Πλάκα, την Παλαιά Βουλή και τη Βουλή των Ελλήνων. Μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα διανύσουν μια διαδρομή 2.500 περίπου χρόνων, ανακαλύπτοντας και μαθαίνοντας με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού.

Φίλτρα Αναζήτησης