Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου (Ζάππειο, 3 - 19 Σεπτεμβρίου 2021)

  • Αρχική
  • Blogs
  • parliamentadmin's blog
  • Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου (Ζάππειο, 3 - 19 Σεπτεμβρίου 2021)

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου (Ζάππειο, 3 - 19 Σεπτεμβρίου 2021)

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν στο Ζάππειο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. 


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα την εκδοτική του παραγωγή και θα αναδείξει το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Στο περίπτερό του οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν και να αγοράσουν, με σημαντική έκπτωση, τις νέες αλλά και τις παλαιότερες εκδόσεις του και να πληροφορηθούν, από το πλούσιο ενημερωτικό υλικό, για τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις του θεσμού. Δοκίμια, επιμελημένες εκδόσεις πηγών, μελετήματα ιστορικού και κοινοβουλευτικού περιεχομένου, μεταφράσεις σημαντικών έργων, πολιτικές βιογραφίες, λευκώματα και πρακτικά συνεδρίων και ημερίδων, συμπληρώνουν αρμονικά τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, όπως αυτές ξεδιπλώνονται τα τελευταία χρόνια.

Για τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, που αποτελεί και το επίσημο αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να  γνωρίσουν από κοντά την πλούσια εκδοτική παραγωγή του Ιδρύματος πάνω στη θεματική του 1821: εκδόσεις προηγούμενων ετών, που διατηρούν αναλλοίωτη την επιστημονική τους αξία, αλλά και έργα πρόσφατα, όπως η σειρά «Κείμενα Μνήμης», καθώς και άλλες εκδόσεις του που εντάσσονται στον Κύκλο Δράσεων «1821-2021. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ιστορία – Αρχεία – Μνήμη».
Τα επίσημα εγκαίνια του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00.

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 
ΖΑΠΠΕΙΟ

Ώρες λειτουργίας: 
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30 
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00 
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
 

Έκθεση Βιβλίου

 

Φίλτρα Αναζήτησης