Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Ίδρυμα της Βουλής στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (25-28 Νοεμβρίου 2021)

Το Ίδρυμα της Βουλής στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (25-28 Νοεμβρίου 2021)

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELEXPO).


Με  τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων (μάσκα,  πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποστάσεις) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν πρόσφατες και παλαιότερες εκδόσεις του Ιδρύματος: δοκίμια, επιμελημένες εκδόσεις πηγών, μελετήματα ιστορικού και κοινοβουλευτικού περιεχομένου, μεταφράσεις σημαντικών έργων, πολιτικές βιογραφίες, λευκώματα, πρακτικά συνεδρίων και ημερίδων. Πέρα από την εκδοτική παραγωγή, θα μπορούν να ενημερωθούν για τη συνολική δράση του Ιδρύματος, που αγκαλιάζει τους τομείς των εκθέσεων, των εκπαιδευτικών δράσεων, των ερευνητικών προγραμμάτων και ευρύτερα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Η 18η ΔΕΒΘ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.


Τιμώμενη στη 18η ΔΕΒΘ είναι η γερμανόφωνη λογοτεχνία, με κεντρικό θέμα τις διαρκείς επαναστάσεις του βιβλίου. Το θέμα λαμβάνει υπ’ όψιν τον κεντρικό εορτασμό της φετινής χρονιάς (200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση), αλλά και τις μεταβολές που καταγράφηκαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού στην αντίληψή μας για το βιβλίο και τις βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις (τεχνολογίες του αύριο).

* Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τους επισκέπτες επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, και ο σχετικός έλεγχος θα διενεργείται πριν από την είσοδο στο χώρο, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.
* Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.
* Δεν επιτρέπονται όρθιοι στις εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.thessalonikibookfair.gr/

Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 25/11 – 15:00-22:00
Παρασκευή 26/11 – 10:00-22:00
Σάββατο 27/11 – 10:00-22:00
Κυριακή 28/11 – 10:00-21:00

Το Ίδρυμα της Βουλής θα βρίσκεται στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 15 - Stand 065C.
 

Φίλτρα Αναζήτησης